moai fuort Grou

Moai fuort © moai fuort Grou. Alle rechten voorbehouden.

 Exclusieve vaarexcursies

 Vistrips

 Dagtochten

 Korte rondvaarten

 Trouwvaren/Watertaxi

  Assistentie bij evenementen

Over ons

Arrangementen

Over ons

Het Friese waterland verkennen met de ”Aldgillis”

Trouwvaren / watertaxi

Contact opnemen

Contact

Contact opnemen

Wat kunnen wij u bieden?Voor de activiteiten-agenda kijk op “Welkom in Grou”

www.grou.nl

Vanwege de geringe scheepsafmetingen ( 7,20 x 2,35 x 0,40 m ) moeten wij de gezelschappen voor de ”Aldgillis” beperken tot maximaal 6 tot 8 personen ( bv. 6 volwassenen + 2 kinderen).

Deze afmetingen, gecombineerd met een lage opbouw en geringe diepgang, maken het echter ook mogelijk om prachtige tochten te maken langs routes die voor grotere schepen niet bevaarbaar zijn.


Neem bijvoorbeeld de 8 dorpentocht, deze voert u door het Friese weidelandschap via De Rjochte Grou, It Swin, De Zwette (onderdeel van de Elfstedentocht) en de Terzoolster Zijlroede.  Onderweg passeren we twee sluisjes, welke we zelf moeten bedienen.

Maar ook de vaartochten door het prachtige natuurgebied “ Nationaal Park De Alde Feanen” met de Saiterpetten, Grutte Krite , Sânemar en de doorsteekjes Neare Saiter, Sytse Maaikesleat en de Raamsleat zullen een onvergetelijke indruk op u maken.

Tijdens de merentocht (Pikmar, Peanster Ie, Sytebuorster Ie, Drachster Wiide Ie en Sâne Mar) kunnen we onderweg authentieke zeilschepen tegenkomen, zoals boeier, tjotter, zeilschouw en natuurlijk het skûtsje. De Merentocht en Alde Feanen dagtochten kunnen gecombineerd worden met een bezoek in Eernewoude aan het Skûtsjemuseum, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen of het Frysk Lânbouw Museum.


In principe is de opstapplaats voor alle tochten in Grou, in overleg kunt u zelf uw programma samenstellen en uw eigen opstapplaats (mits bereikbaar) bepalen.


De ”Aldgillis” is een open sloep met beperkte (regen)beschutting, een af te sluiten vooronder met toilet voor noodgevallen en koelkast. Op verzoek zijn reddingsvesten aanwezig, even opgeven hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen. Verrekijker, vaarkaart, vogelgidsboekje, radio-cd speler zijn standaard aan boord. Alle arrangementen zijn met schipper (vaarbewijs I en II), maar u mag zelf vast ook wel een stukje sturen.


Voor vistrips en asverstrooiingen dient u zelf voor de vereiste vergunningen te zorgen en u strikt te houden aan de wettelijke bepalingen.


Aan boord zijn op verzoek beperkt hapjes en drankjes verkrijgbaar, uitgebreide catering kunt u zelf, of door ons laten regelen. Natuurlijk komen we onderweg ook diverse gelegenheden tegen, waar we even “aan kunnen steken”.

<< vorige